Hoppa till huvudinnehåll

Novemberväder med Juha Föhr

Juha Föhr berättar om det regniga och blåsiga vädret kring farsdag 1991.

Lågtrycket från väst orsakar det rikliga regnet i Finland och under de kommande dygnen blir det snöfall i Lappland. På grund av snöfallet kan det lokalt vara mycket halt på vägarna. Föhr varnar för hård vind på alla sjödistrikt.

Dagstemperaturen är något över noll men nätterna är kyliga, med några minusgrader. Farsdagen blir regning och grå men solen kan titta fram på måndagen. Snöstorm utlovas för veckan efter fars dag.

Text: Karolina Eriksson

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet