Hoppa till huvudinnehåll

Ragnar Fernberg och Mannerheim om scouting

Ragnar Fernberg var med och spred scoutrörelsen till Ryssland. Mannerheim håller ett tal 1937 där han pratar om scoutrörelsen i Finland.

Ragnar Fernberg intervjuas om scoutrörelsen. Han var med och spred scoutrörelsen till Ryssland.

Han grundade en scoutkår och spred rörelsen ute i Ryssland. Han utbildade många unga till scoutledare, så att de sedan skulle klara av att fortsätta med verksamheten på egen hand.

Mannerheim säger att scouterna ska vara med och vårda rikets ära och verka för rikets tillväxt. Han tackar även för alla gratulationer han fått av scouterna.

Text: Karolina Eriksson

Finland genom historien

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet