Hoppa till huvudinnehåll

Behårad och bedårande?

Sexbloggaren Melinda a.k.a. dizi
Sexbloggaren Melinda a.k.a. dizi Bild: YLE dizi

Som ni vet är könsbehåring ett dilemma. Trots att vissa verkar ta det som en självklarhet att det skall rakas och vaxas och allt annat lovligt som inte går under benämningen tortyr (fastän det kanske borde göra det), så växer frågorna i takt med fjunen. Jag personligen tycker att denna hårhysteri är löjlig. Och att den gör så många kvinnor, och nuförtiden också män, till nojjiga vrak som blir panikslagna då stubben börjar skava och man märker att man borde ha åtgärdat busken innan man gick ut.

Och detta underliga påstående om att det skulle vara HYGIENISKT att raka sig. Det är de facto tvärtom. En massa små livliga bakterier från diverse källor och håligheter sprider sig lättare omkring i en kvinnas underliv då där inte finns hår som skydd. Historiskt sett har hårlöshet varit mest pop under perioder av rikedom och dylikt; Romarriket, Faraonernas Egypten o.s.v.
Så vad händer då nu när vi går in i ”laman”? Blir hårighet pop igen med frodiga buskar som dominerar porr-media? Knappast, trots att det skulle spara mången slant för mången person. Tänk att något så naturligt blivit en sådan paria i kärleksrelationen. En så stor del av partnervalet att det finns folk som dumpar någon de tycker om ifall denne inte är intresserad av att skapa kalhygge. Ärligt talat killar, om ni träffade en fin tjej och tyckte om henne, och ni på något sätt fick veta att hon inte ”fixar sig”, skulle ni faktiskt välja att vara med henne som hon är? Jag frågar detta specifikt av er, då det är mer okej för en man i samhället att bära sin hårighet med stolthet.
Det är inte det att jag är totalvägrare då det gäller ansning, utan det att jag tycker det är sjukt att något som egentligen inte borde ha så stor betydelse för ett fungerande samliv har blivit en nyckelfråga. För mig är det viktigare med respekt och förståelse än photoshopaktigt underliv på min partner. Personligen lever jag i den tron att all indirekt information som pumpas in i våra små oskyldiga skallar från det att vi föds tills vi blir vuxna, verkligen påverkar. Bl.a. tabun kring hår, mensobehag och alla sorters storleksnojjor. Och går man inte igenom och sorterar dessa ”allmänna” och ”kulturella” spelregler så blir de automatiska.
Är du säker på att du faktiskt tycker sådär, eller är det endast inlärda mönster? Och denna fråga, ja den gäller väl också allt annat än behåring.
En annan enligt mig löjlig grej från media: analblekning.

Nyligen publicerat - X3M