Hoppa till huvudinnehåll

Arbetarbladets nya chefredaktör ser fram emot webbtidning

Arbetarbladet till webben
Arbetarbladet till webben Bild: YLE/ Kjell Vikman papperstidning

Arbetarbladet blir webbtidning efter årsskiftet och det ger möjlighet till en större snabbhet och aktualitet i jämförelse med dagsläget, säger Siv Åstrand. Hon blir ansvarig utgivare för webbtidningen när den nuvarande chefredaktören Jan-Erik Wiik går i pension om några veckor.

Arbetarbladet kom ut med sitt sista nummer som papperstidning strax före jul. Jakobstadsbördiga Åstrand säger att det nog är lite vemodigt men samtidigt spännande med allt det nya som sker.

Arbetarbladet kommer som webbtidning att ha större möjligheter att ge utrymme för den vänsterdiskussion som trots allt finns i samhället, säger Åstrand. Liksom för de människor som bedriver politik utanför sfp-kretsarna och som inte haft så lätt att komma fram hittills.
Arbetarbladet som webbtidning kommer ut med sitt första nummer den fjärde januari.
Åstrand tror att det nog kommer att finnas en hel del människor som är bestörta över att papperstidningen lagts ner efter 90 år och att de inte längre kan ta del av den. Samtidigt är yngre socialdemokrater är entusiastiska över förändringen.

(Av Ann-Sofie Långvik)

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje