Hoppa till huvudinnehåll

Bobo Lundén leder sommarteatern

Raseborgs sommarteater 2010
Raseborgs sommarteater 2010 Bild: Yle/Sofia Ekblom robin hood

Det var många intresserade som dök upp på söndagen när det första infotillfället för amatörskådespelare hölls på Tryckeriteatern i Karis. Regissör Bobo Lundén berättade lite om sina visioner.

- Jag vill skapa starka kvinnoroller. Jag tycker inte att en kvinna behöver vara manlig för att vara tuff, utan hon ska ha en stark karaktär, säger han.

Pjäsen Robin Hood som har premiär den 30 juni lockade ett femtiotal ivriga amatörspelare till Tryckeriteatern och två av dem var John Voutila och Tette Forsstedt.

- Jag vill spela lille John, säger John.

- Det är så roligt att vara med, jag hoppas på en lite större roll än förra året, men det bästa är bara att få spela och träffa alla man lärde känna förra året, menar Tette.

Sångtexterna som kommer att användas i sommarens pjäs härstammar från Svenska Teaterns uppsättning av Robin Hood år 1997. Visorna har komponerats av duon Sås&Kopp.

- Det känns roligt att våra texter ska vara med i Raseborgs sommarteater. En av de sånger som har fått mest uppmärksamhet heter modersmål och fädersland, säger Sås, alias Pasi Hiihtola och börjar nynna. "Modersmål och fädersland. Syskonsjäl och brodersband..."


(Av Sofia Ekblom)

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland