Hoppa till huvudinnehåll

Nej, det är inte som i filmerna!

Bild: YLE sexbloggen

Ashton Kutcher lägger sig sakta ner över Anne Heche. Hon suckar av lycka, man hör klinket av hur han öppnar sitt bältspänne och ser hur hans höfter stöter mot hennes.

Pruuuuutt!

Näää. Det där sista ljudet hör man inte. I filmer är sex så gott som alltid lukt- och kladdfritt, och om man hör något annat än en panflöjt i bakgrunden är det de snygga människornas allt mer frekventa stönande.

Inte en chans att man skulle höra kondomens smällande ljud, mannens nästan flickaktiga gnyende när han kommer eller, gud förbjude, en musprutt.

Pruttljud uppstår när det ska klämmas ut luft ur ett ganska litet hål. I ett flertal sexställningar går det lätt så att musen fylls med lite luft, och den här luften måste ut om det ska in en penis där. Och voilà, vi får en musprutt. Bröstpruttar är något jag fått lida av flera gånger. När en man ska lägga sig ner rakt på mig, så att vi är riktigt nära varandra, händer det ofta att hans bröstkorg tränger ut den luft jag har mellan mina bröst. Och där har vi det igen. Pruuuutt!

Också kläderna verkar bli magiska i filmer. Det gäller för mannen att dra i ett snöre så slinker silkesnattlinnet av, och hon behöver bara rycka till med sina vältränade armar för att hans skjortknappar ska stritta och hon har en halvnaken man till sitt förfogande. Sällan i filmen behöver nån skämmas för att den har på sig långkalsonger som någon mommo stickat (tänk, folk har sex också i kalla länder!), och jag har i alla fall aldrig sett på den vita duken hur en tjej snopet nästa morgon plockar upp gårdagens trosor, prydda med ett passligt långt snigelspår, från matbordet.

I filmer är människor helt enkelt inte riktiga. De producerar inte kroppsvätskor, de luktar inte konstigt och de har släta kroppar utan valkar, nippor och bristningar. Men kanske det är lika så bra. För då kan vi alla fortsätta fantisera om hur perfekt sexet kommer att vara, det kommer att vara precis som i filmerna. Sen får man helt enkelt ta den där musprutten med en nypa salt.