Hoppa till huvudinnehåll

Renovering av verktygsskåp - fönsterdekoration

Renovering av verktygsskåp - fönsterdekoration
Renovering av verktygsskåp - fönsterdekoration Bild: Svenska Yle/Strömsö skåp

Behövde mera förvaringsutrymme i verkstaden och tog in ett lagom gammalt skåp som jag haft liggande i uthuset ett tag. Under den korta transporten gick ena dörrens glasruta sönder, den var ganska fint dekorerad med fönstertejp som gulnat efter många år i solljus, det var lite harmligt.

Det skadade skåpet med söndrigt fönster
Nya fönster tejp finns att köpa, kanske inte exakt sådana som just mitt skåp hade men i många olika färger och mönster i alla fall. Eftersom skåpet skall innehålla små saker och stora saker så är det stor risk för oordning, jag ville ha något som skyddar från direkt insyn, precis så som det också tidigare var.

Fönstertejp var ett alternativ, att måla med en glasfärg skulle kunnat bli personligt och fint, men jag valde en metod som påminner om sandblästring (alt. frostade glas) men är betydligt billigare och riktigt enkel att göra själv.

- Jim -

Klicka här för Jims allmänna anvisningar för fönsterrenovering

Bokplast
Det som behövs är:

  • en spray flaska med mattlack
  • lite bokplast
  • en bra knivSkär ut mönster
Arbetsmoment:
1. Skär ut ett mönster i plasten.Limma plasten
2. Limma plasten på rutan.Lackera
3. Lacka ett jämnt ytskikt på rutan och tejpen, låt torka en stund.Ta bort tejpen
4. Ta bort tejpen och rutan är klar.Installera fönstret
5. Vänd den lackade ytan inåt.

Det var den första åtgärden och etappen. Skåpet är i ganska ruffigt skick och det finns många saker som jag senare skall ta tag i. Tror att det är bra att omge sig med lite fortlöpande projekt för som det är med nästan allt i denhär världen så är det resan som är målet.
- Jim -

Nyligen publicerat - Bygga och bo