Hoppa till huvudinnehåll

Polyper i magsäcken

Är polyper i magsäcken farliga?

Polyper (stjälkförsedda utväxter) i magsäcken är oftast ofarliga. Ibland hittar man adenom (polyper som senare utvecklas till cancer) i övre delen av matsmältningskanalen, t.ex. i magsäcken eller början av tunntarmen. Oftast brukar dock polyper i de här områdena vara helt godartade.

Polyper i magsäcken upptäcks i samband med gastroskopier. De brukar normalt inte tas bort, utan läkaren tar bara provbitar för att försäkra sig om att de är godartade. Godartade polyper kräver inga kontrollgastroskopier. Då det gäller elakartade polyper måste man i vissa fall till och med operera bort magsäcken.
De medicinska råden på denna webbplats är riktgivande. Kontakta alltid hälsovården ifall du oroar dig för din hälsa.

Läs också

Webbdoktorn