Hoppa till huvudinnehåll

Thors: Hela regeringen ser allvarligt på hot

Astrid Thors
Astrid Thors Bild: LEHTIKUVA minister

Migrationsminister Astrid Thors (SFP) säger sig vara övertygad att hela regering ser allvarligt på den senaste tidens rasistiska hot. Mot Thors har det riktats mordhot på internet och flera forskare har också berättat om liknande upplevelser.

Thors ser hoten mot forskare som speciellt oroväckande.

Justitieminister Tuija Brax (Grön) säger å sin sida att att en ny instruktion från riksåklagaren kommer att ytterligare klargöra att hot mot politiska aktörer lyder under allmänt åtal och alltså inte är målsägandebrott. Riksåklagaren kommer också att se över instruktionerna gällande hot mot forskare.

Brax påminde också om ett lagförslag som nu är på remiss, där straffen för hatbrott skärps.

Thors och Brax besvarade ett spörsmål från Annika Lapintie (V), under riksdagens frågetimme.
(Av Peter Sjöholm)

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes