Hoppa till huvudinnehåll

Fiskarens fisksmörgås

Abborre
Nyfångad abborre Abborre Bild: Yle/Arja Lento fiskeri

Det är inte svårt att bygga en läcker smörgås med läckra, färska abborfiléer.

Det här behöver du:

abborrfiléer
smör till stekning
salt
peppar
skinka (helst nitritfri)
dill
hackad lök

Gör så här:

Stek abborrfiléerna i het panna så att de blir gyllenbruna. Salta och peppra. Lägg upp de färdigstekta abborrfiléerna på ett rostat bröd. Stek sedan den nitritfria skinkan och lägg upp den ovanpå abborren. Strö dill över anrättningen. Servera med hackad lök. Tom gjorde dessutom en bonussmörgås på lakrom, dill och lök.

Stek fisken
Stek skinkan
Klart att avnjutas!

Fiskarens fisksmörgåsStefan Jansson och Tom Blom

Trädgård

Nyligen publicerat - Trädgård