Hoppa till huvudinnehåll

Hommaenkät: Invandrarpolitiken för slapp

Kompassen på Järnvägsstationens metrostation
Kompassen på Järnvägsstationens metrostation helsingfors,jarnvagstorget,metro,metrostation,trafik

Tre av fem finländare anser att Finlands invandrarpolitik är alltför slapp, visar en enkät som Taloustutkimus har gjort för den invandrarkritiska organisationen Homma.

Resultaten publiceras i Helsingin Sanomat. Bakom Homma som främst är ett diskussionsforum på nätet står den invandringskritiske kommunalpolitikern Jussi Halla-Aho.
Halla-aho har dömts för brott mot trosfrid för att han kritiserade islam i sin blogg.

Tre av fyra som svarade på enkäten anser att flyktingar och asylsökande borde anpassa sig mer till finländska seder och bruk och ungefär lika många tycker att invandrarnas sociala förmåner är alltför stora. Över 90 procent av alla svarande tycker att utlänningar som döms för brott borde kunna utvisas från Finland lättare än i dag.

Över 900 personer intervjuades för undersökningen. Att Homma tar till greppet att köpa en stor opinionsundersökning uppger man beror på att ingen liknande undersökning tidigare gjorts och man kritiserar de stora mediehusen för att tona ner de negativa följderna av invandring.
(Av Ann-Lis Fredriksson)

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Nordea

  SvD: Danmark välkomnar storbanken Nordea

  Nordea ogillar Sveriges planerade höjning av avgifter.

  Välkommen till Danmark, säger den danska näringsministern Brian Mikkelsen till finanskoncernen Nordea med anledning av bankens hot om att lämna Sverige. Enligt Mikkelsen har Danmark inte för avsikt att införa en skatt som motsvarar den i Sverige, skriver Svenska Dagbladet.

 • Byggnaden Trä-Anttila i Lojo fotat från framsidan.

  L-U: Ett köpanbud har getts för Trä-Anttila i Lojo

  Styrelsen för Luksia diskuterar anbudet på fredag.

  Den gamla träskolan i centrum av Lojo har lockat en intresserad köpare, skriver tidningen Länsi-Uusimaa. Enligt tidningen bekantar sig styrelsen för utbildningssamkommunen Luksia med anbudet på fredag (31.3).