Hoppa till huvudinnehåll

Aprilmorgon i trädgården

Aagot Jung och Udo Drude sitter en tidig morgon i Udos trädgård. Det är varmt trots att det bara är i mitten av april.

Aagot njuter av att våren och trädgårdssäsongen har kommit igång. Det är varmt och fåglarna "jopplar värrigare", säger hon. Udo tycker det är så härligt att se och höra hur fåglarna jobbar genast på morgonen.

Trädgårdssäsongen är på väg att komma igång på allar. Aagot rekommenderar ett kompendium från Överby trädgårdsskola "Bara rabarber".

Så diskuterar Udo och Aagot om perenner, lökar, frön och sättpotatis. När skall man plantera, hur bra håller frön och lökar och olika växter har Udo börjat med. Udo Drude hoppas att frosten inte skall komma tillbaka.

Aagot Jung och Udo Drude svarar också på några lyssnarfrågor.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet