Hoppa till huvudinnehåll

Robert Gustafsson och André Wickström

Robert Gustafsson, enligt många "Sveriges roligaste man". André Wickström, en av de bästa underhållarna i Finland. Dessa två komiker besökte Bettina på turné 2009.

Robert Gustafsson och André Wickström är bekanta komiker för många. De har båda lyckats slå sig igenom i en stenhård bransch.

I detta avsnitt av Bettina på turné får vi höra om hurdant det är att vara en yrkeskomiker och om nackdelarna med yrket.

Dessutom får vi bland annat höra om komikernas åsikter gällande skillnader mellan humorn i den svenska och finska kulturen, vad man inte får skämta om och vart humorn är på väg.

Allt detta och lite till, förstås utan att glömma bort det viktigaste, alltså humorn.

Text: Tommi Lahtinen

Musik och underhållning

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Påsken - en salig blandning av traditioner

  Kristen tro möter hedniska traditioner på påsken.

  Påsken är den största kristna högtiden och har väldigt långa anor. Men påsken är också väldigt mycket mer än en kristen fest - framför allt en högtid med inslag av många gamla, hedniska traditioner.

 • Pesach är det osyrade brödets fest

  Den judiska påsken är det osyrade brödets högtid.

  Pesach, den judiska påsken, är det osyrade brödets högtid. Den firas till minne av uttåget ur Egypten och är en av de viktigaste judiska högtiderna.

 • Trolldomspåsk och häxeri

  Skrämmande och viktiga påskseder

  Förr var påsken inte bara småbarn som klädde ut sig och tiggde choklad och kristen påsk. Det fanns påskseder som var både skrämmande och viktiga för folket. Häxhysteri och nakna kvinnor som sopar med kvast och en äkta rädsla för onda makter och djävulen.

Nyligen publicerat - Arkivet