Hoppa till huvudinnehåll

Prinsessan Madeleine och Jonas

Den 11 augusti 2009 förlovade sig prinsessan Madeleine med Jonas Bergström. Ett halvt år senare bröts förlovningen p.g.a. otrohetsspekulationer.

Den 11 augusti förlovade sig prinsessan Madeleine med Jonas Bergström. De hade sällskapat i sju år.

Sveriges kung Carl XVI Gustaf gav sitt samtyckte till förlovningen och i enlighet med grundlagen inhämtade han regeringens samtycke, uppgav det svenska hovet i ett pressmeddelande.

Bröllopet skulle ha skett på senhösten eller vintern 2011 för att inte kollidera med storasyster Victorias bröllop. I samband med vigseln skulle Jonas Bergström ha fått titeln hertig av Hälsingland och Gästrikland.

Men den 24.4 2010 bröts förlovningen mellan Jonas och Madeleine. Då hade den norska Tora Uppstrøm Berg i Se och Hør berättat att hon hade haft ett enkvällsförhållande med Jonas Bergström i april 2009 i Åre utan att förstå vem han var.

På frågan varför avslöjandet kommer just nu sade Uppstrøm Berg att hon vill visa vad det är för en person prinsessan tänkt gifta sig med.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.