Hoppa till huvudinnehåll

Seniorhus vid Folkets hus i Karis

Jorma Saaristo
Jorma Saaristo Bild: YLE/Minna Almark jorma saaristo

I Karis börjar socialdemokraternas planer på ett Seniorhus nu ta form.

Enligt Jorma Saaristo, som har varit den drivande kraften bakom projektet, finns det en beställning på hyresboende för äldre i Karis.

Det är Karis finska socialdemokrater och Karis-Billnäs socialdemokrater som tillsammans planerar seniorhuset, som ska byggas bakom Folkets hus vid Köpmansgatan i Karis.

Både för äldre och handikappade
Idén är att utnyttja den byggrätt på närmare 1000 kvadratmeter som finns på tomten, som alltså ägs av föreningarna. I huset ska det finnas runt 20 lägenheter och de kommer att vara trerummare, tvårummare och enrummare. Främst är huset tänkt för seniorer, men det ska också vara lämpligt för handikappboende.

Bygget gynnar Folkets hus
Socialdemokraternas fullmäktigeledamot Holger Wickström har hört om planerna på att bygga bakom Folkets hus sedan 60-talet och han är glad över att de nu blir av. Enligt honom kommer det att bli en helhet som också gynnar Folkets hus.

Annorlunda byggnad
Huset som kommer att vara fyra våningar högt planeras av arkitekt Lasse Minkkinen. Han säger att byggnaden kommer att bli annorlunda än det man är van vid i Karis. Huset planeras så att lägenheterna öppnar sig mot skogsdungen ovanför Folkets hus. På gårdssidan finns en yttre korridor som leder till varje lägenhet och det här är inte en vanlig syn i Västnyland, säger Minkkinen.


(Av Västnyland)

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland