Hoppa till huvudinnehåll

Lägerskolan

Anders Ekholm
Anders Ekholm drar inte bara flera lägerskolor per säsong, han har själv byggt upp ett helt lägerområde invid Gråböle träsk i Malarby, Raseborg.


I ”Björnskogen” finns durabla vindskydd, övernattninggskåtor med både tak och väggar, där finns bastu, där finns möjligheter att simma, ro och paddla - allt som man behöver för att leva ett riktigt lägerliv. Och då skall vi inte glömma de djupa skogarna som omger träsket och lägerområdet! Här kan man verkligen gå vilse på riktigt, ifall man inte vet att hantera en kompass och har karta i hand.


Det är bland annat just för att lära sig använda karta och kompass som de 14 eleverna i Norra Paipis skola har rest ända från Sibbo tillsammans med sin lärare och två föräldrar. Dessutom får de uppleva ett par nätter i tält eller vindskydd, träna sig i samarbete, gå på lina, lägga förband på en stukad fot, åka linbana över ett stup, lära sig en massa om naturen, äta mat de själv lagat, och sen stoja på sjön i den ljumma vårkvällen efter bastun.


Anders Ekholm är egentligen jord- och skogsbrukare, men hans stora intresse är naturen och han älskar att jobba med barn. Han är utbildad vildmarksguide och förutom lägerskolor kan han ställa till med nästan vad som helst på sitt lägerområde. I Malarby Natur händer det saker året om!
Text & bild: Christine Saarukka

Trädgård

Nyligen publicerat - Trädgård