Hoppa till huvudinnehåll

Peter Nyman om val och satir

Peter Nyman har varit programvärd för Nyhetsläckan men skall 2010 flytta till MTV3 för att bli nyhetsankare. Här talar han om sina val 2003.

Den finska Nyhetsläckan, efter ett svenskt koncept, började 1998 och från början var Peter Nyman den som drog hela showen.

Före Nyhetsläckan hade Peter Nyman arbetat på Riksradion och som programledare för programmet Mediapeli.

Peter Nyman har dessutom skrivit en bok om Ankdammen. I Magnet samtalar Peter Nyman med Fred Vilén om val man gör i livet, och om Nyhetsläckan som program.

Text: Ida Fellman

Samhälle

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Höstvisa med Bo Andersson

  "Skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörkna..."

  "Skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörkna minut för minut...." Erna Tauros och Tove Janssons vemodiga Höstvisa är en sång som väl varje finlandssvensk har sjungit.

 • Höstvisa med Cumulus och von Weymarn

  Vägen hem var mycket lång, och ingen har jag mött

  "Vägen hem var mycket lång, och ingen har jag mött, nu blir kvällarna kyliga och sena..." Erna Tauros och Tove Janssons vemodiga Höstvisa är en sång som väl varje finlandssvensk har sjungit.

 • Trattkantarellsås över öppen eld

  En korg full med trattkantareller man har plockat själv!

  En korg full med trattkantareller man har plockat själv, en stekpanna, en lägereld och smör. Det är allt man behöver för en underbar måltid i skogen.

Nyligen publicerat - Arkivet