Hoppa till huvudinnehåll

Försäljning av mellanöl i Närpes

Till mjölkbutikerna kommer nog inte ölet på länge, menar redaktör Harry Granberg 1967. Men till Närpes har det kommit en restaurang där man får köpa alkohol.

Redaktör Harry Granberg diskuterar med kommunaldirektör Bengt Stenvall om hur bra det är med ett hus där man får köpa alkohol. Och har det då blivit mycket busigare efter att krogen har öppnats?

Bankdirektör Ingves, ordförande i turistnämnden, är mycket nöjd. Särskilt före detta Närpes-bor, från Amerika och Sverige vill absolut dricka mellanöl på sin semester i Närpes.

Inte ens nykterhetsfolket har sagt något. Matserveringen på restaurangen är bra, och luncherna blir inte för fuktiga.

Redaktör Harry Granberg frågar myndigheterna om kriminalstatistiken efter att man fått en mellanölsbar. Absolutisten och länsmanenn måste medge att kriminaliteten inte har gått upp trots att restaurangen har börjat servera mellanöl, tvärtom har den gått ner.

Osmo Vuorimaa på Alkoholiliike (Alko) är också mycket nöjd.

Text: Ida Fellman

Samhälle

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet