Hoppa till huvudinnehåll

4 x 100 meter på Stafettkarnevalen 2000

Vinden blåste hårt på stafettkarnevalen 2000. Men det störde inte tävlarna som skulle löpa 4 x 100 meter.

Högstadieflickornas 4 x 100 meter kommer inte igång på första försöket på grund av tjuvstart. Då startpistolen smällde för andra gången kommer tävlarna iväg. Det blir en jämn tävling men till slut är Petalax startkast. Strax efter kom Närpes och Kristinestad.

Gymnasieflickornas första start misslyckas också på grund av tjuvstart. Det andra försöket lyckas bättre och sprintrarna kommer iväg. Korsholm är överlägsen och vinner med över tre sekunder före Borgå, som blir tvåa. På en tredje plats kommer Vasa.

Gymnasiepojkarnas tävling är mycket jämn men till slut tar Närpes segern före Grankulla och Borgå.

Läs mera:

En tidsresa med stafettkarnevalen – från växlingsdramatik till hejarklacksjubel

Stafettkarnevalen är en unik tillställning där alla skolor i Svenskfinland deltar i löptävlingar tillsammans. Den första Stafettkarnevalen ordnades 1961. Men karnevalen handlar inte bara om att springa och växla. En lika viktig tävling utspelar sig på läktarna. Löp med oss genom Stafettkarnevalens många tävlingar och decennier.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet