Hoppa till huvudinnehåll

Kan han vara intresserad?

Hej! Jag e kär i en kille nu sedan sjuan. Ja brukar titta på honom på rasten och han tittar tillbaka. Jag vet hans namn och sådant, men har aldrig pratat med honom. Han är ett år äldre än jag, jag 15, han 16. Kan det vara att han är intresserad av mig eller tittar han bara irriterat?

Psykoterapeut Heli Vaaranen svarar

Hur brukar han se på dig? Tittar han nyfiket, ler han? Om han ser allvarlig och sur ut, är han eventuellt irriterad. Men irriterad eller inte, kan han trots allt gilla dig. Hur sku det vara om du sku saga hej och föreslå en promenad? Då skulle ni få en möjlighet att prata lite tillsammans. På så sätt får du ett svar direkt och du kan pusta ut. När det handlar om kärlek, gäller det att vara modig, att våga fråga. Det gäller också att antingen lyckas eller misslyckas. Kan det vara så att du vill inte ta några steg, utan väntar att han skall göra det? Många killar är blyga speciellt i skolan där alla tittar. I skolan får man vänta länge, om man väntar att den andra ska våga. Någon måste ta det första steget.

Läs också