Hoppa till huvudinnehåll

Kan han vara intresserad av mig?

Jag är en flicka på 15 år. Jag gillar en kille sedan ca 3 år tillbaka. Jag pratar inte med honom på skolan eller när han är med sina kompisar men när vi är på träningen pratar vi och busar hela tiden. Han har också varit taskig några gånger men sedan bett om ursäkt när han insett hur mycket han sårade mig. När jag går i korridoren på skolan tittar jag alltid på honom och oftast tittar han tillbaka. Den senaste tiden har jag märkt att han tittar på mig ofta så jag undrar tror du att han är intresserad?

Psykolog Anna Collander svarar:

Hej! Det är svårt för en utomstående att säga något om hans intresse, när man inte känner honom. Jag undrar om han är väldigt olika mot dig i skolan och på träningen, och vad det månne kan bero på? Sen undrar jag också på vilket vis han varit taskig mot dig. Finns det risk att han är det igen eller har han förändrats på den punkten? Att vara förtjust i någon är härligt och skrämmande och då blir man ju ganska sårbar. Och så vill man förstås komma närmare den man är förtjust i. Om du vill veta mer om vad han känner kunde du kanske göra ett test: hur reagerar han om du pratar lite med honom i skolan? Kanske man kan börja med att säga något vardagligt om träningarna t. ex. och se hur han svarar på det. Om ni börjar prata och busa också i skolan så får du en tydligare bild av hans intresse. Kanske du också lär känna honom bättre och får klarare för dig vad du tycker om honom. En annan möjlighet är att närma sig honom på träningen, kanske föreslå en fika efteråt eller be honom hänga med på något annat. Dethär är bara förslag, du får själv känna efter vad du har lust med och vad som passar just dig bäst. Lycka till!

Läs också