Hoppa till huvudinnehåll

Ford-bilarna chanslösa

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson Bild: YLE malcolm wilson

Efter 10 av totalt 14 specialsträckor i det Bulgariska VM-rallyt har Citroen fyra bilar i täten. Inom Fordstallet, där Mikko Hirvonen(5:a) har tappat nästan tre minuter till ledande Sebastien Loeb, skyller man nu främst på felaktigt däckval. Det här är en katastrof, medger också Fords stallchef Malcolm Wilson. Ford startade dagen med hårda däck och valet visade sig vara ett helt felaktigt val i regnvädret.Ställningen efter 10/14 specialsträckor 1. Sebastien Loeb Citroen 2.12.49,3
2. Dani Sordo Citroen + 40,5
3. Petter Solberg Citroen + 45,2
4. Sebastien Ogier Citroen + 2.05,7
5. Mikko Hirvonen Ford + 2.50,4
6. J-M Latvala Ford + 3.33,1


(Av Alf Strömberg)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport