Hoppa till huvudinnehåll

Hästspa öppnar i Kronoby

Laura o Thomas Biskop
Laura o Thomas Biskop Bild: Evert Rönnqvist / YLE hästspa

Ett rehabiliteringscenter för hästar byggs i Kronoby av Laura och Thomas Biskop. Det är en satsning på 450 000 euro och är landets första må bra-anläggning för hästar.

En häst som checkar in på rehabiliteringscentret i Kronoby har möjlighet att gå på vattenlöpband, torrlöpband med uppförsbacketräning, stå i bubbelbad med saltvatten, stå på ett vibrationsbord för muskelträning och avslappning, sola i solarium samt kiropraktor- och laserbehandling.

- Vattenlöpbandet är vattengymnastik för hästar, precis som för människor. Vattnet har också en masserande effekt på benen, säger Laura Biskop.

Det är Laura Biskop som är rehabiliteringsansvarig på Stall Biskop. Stallet är inget traditionellt träningsstall utan man satsar på rehabiliteringen.

- Det är en hjärtesak för mig att ta hand om hästar som har olika slags problem. Vi jobbar tätt i hop med veterinären och vill att de hästar som lämnar oss ska vara i skick, säger hon.

Hästar som ska behandlas kan antingen checka in för en längre tid, eller besöka rehabiliteringscentret som day-spa. Man räknar med att kunna öppna dörrarna till rehabiliteringen under augusti månad.


(Av Mira Myllyniemi)

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten