Hoppa till huvudinnehåll

Välimäki sparkad av BK-46

Lagledare Peter Laine
Lagledare Peter Laine Bild: Yle/Marica Hildén herrfotboll

Teppo Välimäki har varit tränare för Karislaget BK-46 sedan säsongens början. Nu är Välimäki-eran slut - det bestämde klubbstyrelsen på torsdag kväll. Det har länge pågått en tvist mellan spelare och tränare inom laget berättar lagledare Peter Laine. Laine säger att det var högtid för klubbstyrelsen att göra någonting åt saken.

Ny tränare för Karislaget blir nu Hans Holmqvist tillsammans med spelarna Ilkka Jäntti och Pasi Solehmainen. Axeln tar över ansvaret för BK-46 på måndag.

Laine säger att Holmqvist klarade uppgiften som tränare mer än utmärkt ifjol då han tog över som chefstränare efter Juhani Jäntti som av privata skäl lämnade klubben.

Den första matchen efter tränarbytet ägde rum på lördagen i S:t Karins där BK-46 dominerade matchen mot KaaPo i 65-70 minuter.

-Vi bestämde tillsammans med spelarna i bussen att vi skall vinna vår sexpoängs match och vi gjorde det. 3-1 bortaseger för oss är ett mycket bra resultat, tillägger Laine.

-Jag har fullt förtroende för Hans Holmqvist och jag vet att vi har potential i laget för att klara av vårt mål; att stanna i division 2, avslutar Laine.


(Av Gustaf Westerholm)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport