Hoppa till huvudinnehåll

Minst ett år till byggstart för ny Prisma i Runsor i Vasa

Prisma-affärskedjan
Prisma-affärskedjan Bild: Yle/Fred Wilén Prisma-affärskedja,grind

KPO är klar att börja bygga en ny hypermarket i Runsor i Vasa så fort Vasa stad har planeringen klar.
Andelslaget vill bygga en ny Prisma-hypermarket invid ABC-stationen nära flygplatsen. Enligt KPO:s vd Arttu Laine finns det ett klart behov av en till Prisma i Vasa och tanken är också att bygga ett inrednings- och byggvaruhus på området. På samma område planerar också möbeljätten Ikea en affär.

Enligt utvecklingsdirektör Thomas Häyry på Vasa stad är planeringen klar tidigast nästa sommar. Vad Ikeas etableringsplaner beträffar, säger Häyry att ärendet inte har gått framåt sedan vårens förhandlingar och Ikea fattar sina egna beslut enligt egen tidtabell.
(Av Agneta Glad)

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten