Hoppa till huvudinnehåll

Gun Oker-Blom årets Fredrika

Bild: Public Domain gun

Filosofie magister Gun Oker-Blom får årets Fredrika-pris för samhällsmoderliga insatser. Oker-Blom är i dag chef för Nordens institut i Finland - Nifin. Bakom sig har Gun Oker-Blom samhälls- och språkstudier vid Helsingfors universitet och State University of New York. Hon har arbetat med pedagogik och utbildningsplanering under en stor del av sitt yrkesliv - som lärare och senare som undervisningsråd vid Utbildningsstyrelsen. I sitt arbete har hon skapat ett nordiskt nätverk som bland annat resulterade i projektet Språkrum, vars syfte var att öka kunskapen och medvetandet om skolspråkets betydelse i den finlandssvenska skolan.

Fredrika Runebergs stipendiefond, som verkar inom ramen för Svenska kulturfonden, grundades 1986.

(Av Sara Langh)

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje