Hoppa till huvudinnehåll

Veckans puls minns Urho Kekkonen

President Urho Kekkonen somnade in den 31 augusti 1986. Här minns aktualitetsprogrammet Veckans puls Urho Kekkonen.

Urho Kekkonen var hela sitt vuxna liv en del av politiken. 26 år var han president för Finland. Urho Kekkonen avgick som president hösten 1981. De sista fem åren av sitt liv levde Kekkonen isolerad och utan att framträda i offentligheten.

Den 31 augusti 1986 avled president Kekkonen. Här minns Veckans puls Kekkonen och vad han har betytt för Finland. Kanslichef Bror Wahlroos, biträdande stadsdirektör Erkki Tuomioja och lagstiftningsrådet Lars Dufholm diskuterar.

Text: Ida Fellman

Finland genom historien

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.