Hoppa till huvudinnehåll

Mensblödningar konstanta under mensen?

Blöder man bara om man rör på sig då man har mens?

Sexualterapeut Anna Kolster svarar:

När man har mens blöder man lite hela tiden. Det kanske märks eller känns mera när man rör på sig, men blöder gör man lite hela tiden. Oftast blöder man mindre i början av mensen, mera i mitten och mindre igen i slutet. Oftast när man har mens kommer det en halv dl blod, fast det ofta kan verka som det skulle komma mera.

Kommentarer

Läs också

Sluta panta

Frågor till Sex&sånt - Bläddra bland innehållet

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.

 • Flytta till ny studieort

  Att börja studera och flytta.

  Att börja studera och flytta till en ny ort är som att börja ett nytt spännande liv! Äntligen får man bestämma helt själv över sitt liv samt komma och gå som man vill. Man får vistas i en ny miljö och lära känna nya människor. Man kanske väntar ivrigt på att få börja fördjupa sig i sitt nya studieämne och få lära sig mera. Men samtidigt som det är spännande och intressant kan allt det nya också emellanåt kännas övermäktigt och stressigt. Saker och ting kanske är svåra att gestalta och ”stövlarna” lite för stora att vandra i. Har man flyttat långt hemifrån kan man stundvis sakna sina nära och kära och vissa kvällar kan känslan av ensamhet komma smygande. Att nu och då känna hemlängtan i början är vanligt.

 • Trygg idrott

  För det mesta handlar idrotten om gemenskap.

  I Finland deltar nästan alla barn och unga någon gång i idrottsverksamhet. För det mesta handlar idrotten om gemenskap, glädje och kamratskap.

Nyligen publicerat - Sluta panta

 • Flytta till ny studieort

  Att börja studera och flytta.

  Att börja studera och flytta till en ny ort är som att börja ett nytt spännande liv! Äntligen får man bestämma helt själv över sitt liv samt komma och gå som man vill. Man får vistas i en ny miljö och lära känna nya människor. Man kanske väntar ivrigt på att få börja fördjupa sig i sitt nya studieämne och få lära sig mera. Men samtidigt som det är spännande och intressant kan allt det nya också emellanåt kännas övermäktigt och stressigt. Saker och ting kanske är svåra att gestalta och ”stövlarna” lite för stora att vandra i. Har man flyttat långt hemifrån kan man stundvis sakna sina nära och kära och vissa kvällar kan känslan av ensamhet komma smygande. Att nu och då känna hemlängtan i början är vanligt.

 • Trygg idrott

  För det mesta handlar idrotten om gemenskap.

  I Finland deltar nästan alla barn och unga någon gång i idrottsverksamhet. För det mesta handlar idrotten om gemenskap, glädje och kamratskap.

 • Att lyssna efter ett ja

  Vad är "Fair sex"?

  Vill du komma upp på en kopp te? Vill du följa med på efterfest? Behöver du hjälp att skruva i en lampa? Ska vi kolla på film? Alla dom här frågorna kan betyda exakt det dom ser ut att betyda. Men det kan också vara olika sätt att säga att man vill ha sex med någon.

 • Spelproblem, känslan av att vara normal och tröskeln att söka hjälp

  De flesta av oss vet en eller flera personer som spelar

  De flesta av oss vet en eller flera personer som spelar, vare sig det handlar om penningspel eller digitalt spelande. Att spela är någonting roligt, men inte för alla. När man har ett spelproblem kan man vilja sluta spela men samtidigt vara rädd för att misslyckas – rädd för att verkligen vara tvungen att medge att man inte klarar sig ur det ensam. Man kanske känner sig onormal; ”det är bara jag som har det här”.