Hoppa till huvudinnehåll

Loeb sjufaldig mästare

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Bild: EPA loeb

Sebastien Loeb inledde firandet av sitt sjunde raka mästerskap i dag då han kört hem segern i det franska VM-rallyt. Han har varit överlägsen den här säsongen och hade inga problem att säkra mästerskapet redan nu trots att två deltävlingar ännu återstår.

I det franska VM-rallyt tog Loeb genast hand om taktpinnen och kunde redan i går på eftermiddagen lätta på gaspedalen och säkra segern. Igen en gång var Citroenförarna starka och tog hem de tre första platserna tack vare Loeb, Sordo och Solberg.

För finländarna var rallyt i Frankrike ingen framgång. Jari-Matti Latvala lyckades bäst och kom i mål som fyra före Mikko Hirvonen. Båda dock distanserade med klar marginal. För Kimi Räikkönen tog tävlingen slut på lördag då han körde ut och avbröt.

Slutställning i Frankrike
1. Sebastien Loeb Citroen

2. Dani Sordo Citroen

3. Petter Solberg Citroen

4. Jari-Matti Latvala Ford
5. Mikko Hirvonen Ford
6. Sebastien Ogier Citroen
7. Federico Villagra Ford
8. Matthew Wilson Ford


(Av Sture Forsten)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport