Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemang i kakburkar

Arrangemang i kakburkar
Arrangemang i kakburkar Arrangemang i kakburkar Bild: Svenska Yle/Strömsö arrangemang

Vad göra med gamla kakburkar i plåt? Ja varför inte fylla dem med vackra blommor och ta med som gå bort-present till en vän! Lätt att transportera - på med locket och in under armen, och sen - vilken överraskning för mottagaren som kanske tänker, nä – inte pepparkakor igen!
- Owe -Gamla kak- och godisburkar
Det här behöver du:

- Gamla eller nya kakburkar i plåt, gärna den låga breda varianten
- Stickmassa
- Blommor, blad och annat lämpligt för dekorationStickmassan i vattenbad

1. Fukta upp stickmassan genom att doppa den i vattenbad, låta den sjunka och på så vis själv suga åt sig fukten. Skär sedan till den och sätt i kakburken. Tänk på att stickmassan inte får bli för hög så att blommorna inte ryms i burken (locket skall ju på!)Täck bottnen med stickmassa
2. Testa att burken är vattentät, om inte så täta fogarna med t.ex. silikon eller varmlim, eller sätt in plast i bottnen. Sedan är det bara att täcka bottnen med stickmassa.Täck stickmassan med blad
3. För att få en fin utgångspunkt för blommorna börja med att täcka stickmassan med blad.Stick i blommor och de annat material
4. Stick i blommorna och de andra materialen, kom ihåg att snitta blommorna tillräckligt korta och att de får en god snittyta! Välj gärna blommor som inte är så höga att de inte ryms in i burken. Du kan variera blommorna enligt årstid, såhär i höstmörkret kan det vara trevligt med ett ljus bland blommorna!Överräck arrangemanget till någon när och kär
5. Vattna arrangemanget och överräck det till någon när och kär.Kakburksarrangemangen ger en fin romantisk stämning

Trädgård

Nyligen publicerat - Trädgård