Hoppa till huvudinnehåll

Bilköp och bilreparationer

Söndagsöppet hjälper sina tittare med bilköp och bilreparation. Vad skall man minnas och vad kan gå fel när man köper och reparerar sin bil?

Söndagsöppet tar upp ett alltid aktuellt tema: bilköp. Vilka detaljer skall man tänka på när man köper bil? Och en hurudan bil skall man köpa?

Registreringen av bilen kan vara knepig. Redaktör Keijo Koivula har haft otur med det mesta, men hans historia blir en bra och sedelärande berättelse för hur man skall gå till väga då man köpt bil.

Och när man en gång har bilen kan den ju alltid börja krångla. Vi besöker en reparationsfirma och hör oss för vad bilreparationer brukar kosta.

Vissa grejer kan man ju dock göra själv. Cay Karlsson tar en titt under motorhuven.

Text: Ida Fellman

Samhälle

Torghandel och köphysteri

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet