Hoppa till huvudinnehåll

Jessica Julin till Jitex

Bild: YLE / Dan Gustafsson dam em-09,dam fotboll,finland - england,jessica julin,julin

Jessica Julin blir ny assisterande tränare i damallsvenska Jitex. Julin säger till Yle Sporten att hon tackat ja till Göteborgsklubben.

Den 31-åriga Julin hörde i åratal till damfotbollslandslagets bärande krafter och var med i laget som tog sig till semifinal i EM 2005. Sin första landskamp spelade hon våren 1997 mot Norge. I fjol avslutade hon sin aktiva spelarkarriär.

Under sin spelarkarriär representerade hon i Finland Jakobstadsklubbarna FF Jaro, Into och FC United samt GBK från Karleby. Utomlands spelade hon för Umeå IK, Göteborgs FC, Solna AIK och South Carolina Game Socks.

Julin kommer också att jobba vidare med flickjuniorlandslagen. Hon kommer att agera som spelarnas manager i U17-landslaget.
(Av Jesper von Hertzen)

 • Sirkkala skola flyttar inte till Smedsgatan 1

  Skolans rektor Elise Kurtén: Utredningen är avslutad

  Åbo stad har utrett om Sirkkala skola eventuellt ska flytta till Smedsgatan 1. Nu bekräftar Sirkkala skolas rektor Elise Kurtén att den utredningen är avslutad. Sirkkala skolas adress ska även i fortsättningen vara Sirkkalagatan 20, säger hon till Yle Åboland.

 • Hangö anställde projektchef för Koverhar

  Ekenäsbon Agneta Evers ska hjälpa utveckla Koverhar.

  Det är Ekenäsbon Agneta Evers som i åtminstone sex månaders tid ska hjälpa Hangö stad med att saluföra och utveckla Koverharområdet. Stadsdirektör Denis Strandell anställde Evers på måndagen (27.2) och hon börjar jobba på torsdag (2.3).

 • Beslut om investering i Almahemmet flyttas fram till maj

  Kimitoöns kommunstyrelse följde kommundirektörens förslag.

  Kimitoöns kommundirektör Anneli Pahtas förslag inför tisdagens kommunstyrelsemöte var att styrelsen skulle följa kommunfullmäktiges beslut gällande renoveringen av Almahemmet. Ett beslut som innebär att man ska vänta på mer information innan man gör investeringar. Vilket var precis vad styrelsen gjorde.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport