Hoppa till huvudinnehåll

Arbetslösheten minskar i Egentliga Finland

Arbetskrafts- och näringsbyrå
Arbetskrafts- och näringsbyrå Bild: Yle/ Nora Engström arbets- och näringsbyrå

Arbetslösheten minskade i Egentliga Finland under oktober månad en aning.

Arbetslösheten i landskapet är den fjärde lägsta i hela landet. Arbetslöshetsgraden är på 9,1 procent, det vill säga på ungefär samma nivå som i fjol vid samma tid. I hela landet är 9,3 procent utan arbete.

I Väståboland var arbetslöshetsgraden i slutet av oktober 5,8 procent, i Kimitoön 6,8 procent och i Åbo 12,1 procent. Arbetslösheten minskar ändå långsammast i Egentliga Finland, särskilt på grund av den svåra jobbsituationen i Åbo. Också långtidsarbetslösheten ökar här klart snabbast av alla landskap.
(Av Peter Petrélius)

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland