Hoppa till huvudinnehåll

Hade sex med min minderåriga flickvän. Vad gör jag nu?

Nu e det så att på villaavslutningen hettade det till lite jag råkade ha sex med en minderårig alltså 15 och jag e 23år vad gör jag nu vi har ett förhållande men det olagligt vad kan jag göra och vad borde jag göra. de e antagligen så att ja oroar mej för hennes föräldrar lite mycket och alla snackar redan lite konstit om mej på stan.. dessutom vill tjejjen flytta i i min lägenhet. men vi trivs tilsammans!

Sexualrådgivare Suss Åhman svarar:

Det finns en skydds ålder på 16 år som säger att det egentligen är olagligt att ha sex med någon om man är under 16 år gammal. Den här gränsen finns till för att skydda en så att man inte skall kunna bli utnyttjad av äldre personer som vill ha sex med en. I praktiken är det inte en så skarp gräns. Det är inte så att alla under 16 år blir åtalade för att de har sex med någon som är antingen under 16 år eller speciellt med någon som är över 16 år. I de här fallet ,om föräldrarna helt är emot förhållandet, så skulle de nog helt bra kunna göra en polis anmälan och dra det här till rätten eftersom lagen är ganska tydlig på den punkten. Så att ja skulle kanske fundera en hel del över relationen till flickan och hennes föräldrar. Är det nödvändigtvis så att man måste ha sex med den här flickan? Kan man ha någon slags relation annars bara? Är föräldrarna okej med det isåfall? Fundera på att vet den här flickan faktiskt vad hon vill. Lite ororar det mig med att den här flickan skulle vilja flytta in i killens lägenhet. En 15 åring är verkligen inte mogen att bo tillsammans med någon. Speciellt inte i en relation där killen är mycket äldre.

Läs också