Hoppa till huvudinnehåll

Matilda Gyllenberg nytt ansikte i Min Morgon

Bild: Yle gyllenberg

Matilda Gyllenberg, som för många är bekant som nyhetsvärd i Tv-nytt, byter tv-kvällarna mot morgnar i FST5. Matilda sitter i Min Morgon-studion från och med i morgon, tisdag.
Jag är väldigt ivrig, men lite nervös eftersom jobben är av så olika karaktär, säger Matilda- Jag är visserligen van vid direktsändningar och snabbt arbetstempo, men Min Morgon är ju ett mycket friare format och det känns lite som att vad som helst kan hända.

Helt nytt är morgonjobbet ändå inte för Matilda. Hon jobbade i tiderna på Morgonnytt, de svenska tv-nyheterna i morgon-tv programmet på TV1 och ser nu fram emot morgnarna på FST5.

— Efter att på senare tid ha arbetat mest i nyhetsstudion ska det bli roligt att få föra riktigt många långa samtal med Min Morgon-gästerna! Det är något av det finaste med journalistjobbet, att få träffa och prata med alla dessa spännande, kunniga människor som delar med sig av det som är viktigt för dem.

Min Morgon varje vardag klockan 6.45 i FST5


(Av Sara Langh)

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje