Hoppa till huvudinnehåll

Slagsmål i ukrainska parlamentet

Bild: Reuters TV slagsmål

Fem parlamentsledamöter måste föras till sjukhus sent i går kväll efter ett slagsmål i parlamentet i Ukraina.

Ledamöter från oppositionen ockuperade först parlamentskammaren och vägrade lämna den i protest mot att deras ledare, förra premiärministern Julia Tymosjenko, utreds för brottsmisstankar. Då stormade ledamöter från president Viktor Janukovytjs parti parlamentskammaren och slagsmål utbröt.

Regeringspartiets parlamentariker vann slagsmålet och kastade ut oppositionsledamöterna av vilka fem alltså måste föras till sjukhus. Ett trettiotal av regeringspartiets ledamöter har övernattat i parlamentet efter slagsmålet.

Janukovytj regering anklagar Tymosjenko för missbruk av statliga medel. Hon förhindrades bland annat att från att lämna landet och delta i Europeiska Folkpartiets kongress i Bryssel.

(Av Ann-Christine Karhu)

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes