Hoppa till huvudinnehåll

Kärleksmagi

Kärleksmagi
Kärleksmagi Bild: Svenska Yle/Strömsö alexandra de paoli

Magiska knep för att väcka någons kärlek eller ta reda på om ens egen kärlek är besvarad är något som har funnits i alla tider. I dag är det böcker med dejtingtips som gäller, snarare än kärleksamuletter, men kanske det ändå ligger något i de gamla knepen. Jag och Anne testade lite gammal hederlig kärleksmagi.
– Alexandra –Kolla om din kärlek är besvarad med hjälp av kärleksört
Kärleksört – en gammal kärleksindikator
Kärleksörten är känd för att kunna spå kärlek. Man plockar två blomstjälkar och hänger upp dem i taket. Så iakttar man dem noga medan de torkar. Om de vrider sig mot varandra är kärleken besvarad och det är fritt fram att göra en framstöt. Vrider de sig däremot från varandra är det bara att ta ner blommorna och börja på en ny kärlek.Ett äpple i armhålan och du ser om din älskade är din för evigt
Kärleksäpple
En gammal metod för att väcka kärlek hos någon är att ta ett vackert äpple och lägga i vänster armhåla. Tre nätter ska man sova med äpplet i armhålan, och sedan ge det till den älskade. Om han då äter av äpplet är han din för evigt.Doft med djurisk dragningskraft
Många djur utsöndrar dofter för att locka till sig en partner, som den lilla tibetanska myskhjorten. Myskdoften ansågs länge kunna skapa attraktionskraft, och myskhjorten jagades hänsynslöst för sina körtlars skull.
Jag hittade ett recept på en parfym som ska ge djurisk dragningskraft. Den här parfymen doftar inte direkt mysk, men den är i alla fall vegetabilisk. Och alla dofterna är afrodiserande eller väcker glädje och eufori.Ingredienser
Det här behöver du:

2 dr bergamott
2 dr apelsin
2 dr ros absolut
2 dr jasmin absolut
2 dr patchouli
2 dr vanilj
2 dr myrra
5 dr sandelträ
5 dr muskatellsalvia
30 ml druvkärnoljaSkaka noga

1. Blanda eteriska oljor med druvkärnolja i en liten glasflaska och skaka om noga.

2. Ta det försiktigt med parfymen – det räcker med en liten droppe. Dofter fungerar ofta bäst när man knappt känner dem. Smörj aldrig eterisk olja direkt på huden, det kan ge hudskador.Kärlek är magi
Slutligen ett råd från en bok om kärleksmagi
Genom att binda någon till dig med magi binder du först och främst dig själv.

Läs också

Nyligen publicerat - Alexandras örtagård

 • Strömsös bästa ekologiska kosmetika – här hittar du alla tips

  Recept på allt från deodorant till shampo.

  Vill du ha bättre koll på vad du smörjer in dig och tvättar dig med har vi samlat våra bästa kosmetiska recept här. Du hittar allt från hårtvätt till deodorant där största delen av ingredienserna är sånt du hittar i ditt skafferi eller i naturen. En bonus är att du kan minska plastavfallet lite.

 • Håll dig varm med örter

  Fryser du ? Så här håller du dig varm.

  Det är inte lätt att vara en person som är frusen av sig. Vissa behöver helt enkelt yllelångkalsonger och mössa fram till midsommar. Men det finns många örter som hjälper dig att hålla värmen.

 • Groblad - naturens eget plåster

  Bra också för bistick.

  Naturens bästa plåster heter groblad och växer i gräsmattor, på stigar och småvägar. På sommaren är det lätt att gå ut och plocka ett plåster i gräsmattan, men till vintern fryser man in blad eller gör en tinktur.

 • Vaxa ben med socker och citron

  Benvaxning med det du har i köket.

  Att ta bort kroppsbehåring med varmt vax är en gammal och effektiv metod. Här har vi gjort ett recept med socker.

 • Vandrarens survivalkit

  Inget kan förta vandringslusten så som en för tung packning. Och ändå är det ju så mycket saker man behöver ute på turen.

 • Fjällträdgården i Jokkmokk

  I Jokkmokk finns en fjällbotanisk trädgård som är något alldeles extra. Den drivs av Ájtte, Svenskt Fjäll- och Samemuseum, och på en hektar har man lyckats klämma ihop hela fjällvärlden.

 • Liniment

  Det är lätt hänt att man sträcker sig eller överanstränger sig under träning. Då är det skönt med ett kylande liniment.

 • Fröpåsar

  Höst och skördetid är en perfekt tid att samla in frön, så man har något att så nästa sommar. Jag plockar frön från både trädgårdsväxter och vilda växter, och de vilda läkeväxtfröna strör jag ut på ställen där jag tycker att det skulle passa med lite johannesört eller kamomill.

 • Rosenlassi

  Dryck som svalkar på inom- och utombords

  Lassi är en svalkande yoghurtdryck som är vanlig i Indien, och jag gjorde en variant som också hjälper mot solbränna. Jag brukar tänka att allt jag smörjer på kroppen ska innehålla så naturliga saker att det går att äta.

 • Tvål med havssand

  Jag har en vän som är smed och alltid svart om händerna. Han bad mig göra en tvål som man blir extra ren av, så jag gjorde en med havssand.

 • Örtkudde

  En god nattsömn är inte alla förunnad. Och de flesta har väl varit med om att ligga och vrida sig i sängen en natt medan man funderar på något problem.

 • Kärleksmagi

  Magiska knep för att väcka någons kärlek eller ta reda på om ens egen kärlek är besvarad är något som har funnits i alla tider. I dag är det böcker med dejtingtips som gäller, snarare än kärleksamuletter, men kanske det ändå ligger något i de gamla knepen.