Hoppa till huvudinnehåll

Knapp förlust för BK-damer mot serieledaren

Tua Westerholm spelar handboll för BK-46 i FM-serien
Tua Westerholm spelar handboll för BK-46 i FM-serien Bild: YLE/ Bubi Asplund westerholm tua

I damernas FM-serie i handboll besegrade Sjundeå IF:s damer Grankulla IFK på hemmaplan i går kväll med resultatet 29-21. BK-46 damer förlorade på hemmaplan mot serieledaren Sparta från Helsingfors i går kväll med 23-25.

Karisklubben BK-46:s damlag i handbollens FM-serie visade fina kämpatag igår kväll i hemmahallen mot serieledaren Sparta från Helsingfors. Gästerna vann matchen till slut med två mål, 25-23. I paus var ställningen 16-8 till Sparta.

Speciellt i den andra halvleken bjöd hemmapubliken på fint spel och lyckades nästan rubba serieledaren. I BK-46 var målvakten Matilda Björkqvist samt utespelarna Tua Westerholm, Anette Nyberg och Yvonne Westerholm speciellt duktiga.
Sin följande match spelar BK-46 på lördagen mot Grankulla IFK på bortaplan. Grankullalaget tappade ju alla sina seriepoäng just före julpausen, då laget använt en representationsoduglig spelare i sina matcher.
BK-46:s målskyttar mot Sparta: Tua Westerholm 5, Yvonne Westerholm 4+1, Fredrika Lagerbohm 3, Anette Nyberg 3, Elin Sundell 2+1, Alexandra Rönnberg 1, Sanni Kunnas 1, Madeleine Kihlstedt 1, Pernilla Andersson 1.


(Av Helena Rosenblad)

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland