Hoppa till huvudinnehåll

Aktens många ord

När jag var yngre var jag fruktansvärt pryd. Jag kunde inte säga penis utan att rodna och fnittra till. Eller titta på filmer med minsta lilla antydan till sex med mina föräldrar utan att bli ordentligt obekväm - sådär som 14-åringar nu kanske ganska ofta är. Sedan blev jag en aning visare och lite mindre pryd och idag har jag (nästan) blivit vuxen och talar stundvis riktigt roisigt utan en droppe skam i kroppen.

När jag tänker tillbaka på min egen tidiga tonårsprydhet börjar jag ofta fundera på vilka ord jag och mina pubertala kompisar använde när vi snackade sex jämfört med hur vi låter idag. Det finns ju otaliga mängder ord bara för själva akten att välja mellan! Då snackade vi nog ganska mycket om "det". "Har ni gjort det redan?" "Vitsi, undrar hur det känns..." Ordet sex förekom sällan, om alls. Och sade man det, följdes det av en fnitterkaskad.

Nu för tiden är mitt favoritord för att ha sex pöka. Helt fantastiskt roligt ord! Andra favoriter är pippa, puppa och ligga. Sedan är det nog skillnad på vilka ord som är mina favoriter och vilka jag egentligen använder. Jag skulle då aldrig säga till exempel "hur skulle det vara med lite pök?" åt min kille. För att inte tala om ett erbjudande jag fick av en lätt salongberusad man på en kryssning en gång: "Skulle du vara intresserad av samlag?". Samlag låter så fruktansvärt kliniskt. Nej, i vardagligt tal blir det nog mest bara riktigt hederligt sex. Ha sex.

Men det hindrar mig förstås inte från att tycka att det finns andra ord för akten som är mycket roligare!

Och så pass pryd är jag nog fortfarande att knulla går inte alls. Hu, vilket ord. Hu! Det låter så vulgärt.

Vilket är ditt favoritord?

  • Fraktfartyg körde in i ett annat utanför Borgå

    Ingen skadades i krocken utanför Kalbådagrund i morse.

    Två fraktfartyg krockade på internationellt vatten söder om Borgå Kalbådagrund vid tiotiden i morse, uppger Finska vikens sjöbevakningssektion.

  • Iiris Viljanen: ”Jag är obekväm med att kallas artist”

    Som 18-åring skrev Iiris Viljanen sin första låt.

    När hon var liten var djuren hennes bästa vänner. Hennes debutalbum döptes efter katten Mercedes och Iiris Viljanen trivs bäst när hon får sitta ensam framför pianot. Det var först när hon flyttade från Vasa till Stockholm och kom in på en skola som hon skrev sin första låt. Nu framför hon sina låtar i programmet Ensam på scenen.

Nyligen publicerat - X3M