Hoppa till huvudinnehåll

Musikrådet 4 mars 2011

Solsidan
Solsidan Bild: Morgan Norman Solsidan,johan rheborg som fredde

Musikrådet granskade Erik Saade, Elton John, Solsidan-signaturen och Pappas eget band. Och Munamies förstås.

Salem al Fakir & Josephine Bornebusch: I'm so happy

Hans-Åke: Jag gillar det här, en ny version av en låt med några år på nacken. Josephine tillför ju ett trevligt Solsidan-sammanhang, och melodin har ju fungerat utmärkt som signatur för tv-serien. Tummen upp.

Eva:Salems originalversion skulle när som helst få dubbla tummar upp av mig, men jag se inte nån poäng med att låta Josephine sjunga några rader här. Hon sjunger ungefär lika bra som jag. Så den här får tummen ner av mig, jag vill hellre höra originalet!


Munamies & Rajaton: Pidä huolta

Hans-Åke: Jaa-a. Inget ont om Munamies, han är en trevlig figur och fungerar fint i tv-sketcher. Men att lyssna på honom på skiva? Nej tack, om någon vill tortera mig låser den in mig i ett rum och spelar Munamies i några timmar.

Eva: Håller med. Munamies är gullig och det är ju verkligen skickligt av skådespelaren att framställa den här rösten utan något tekniskt mixtrande. Men jag skulle heller aldrig lyssna på detta på skiva frivilligt.

Erik Saade: Popular

Hans-Åke: Jag är besviken på årets melodifestival. Bra show, proffsigt och snyggt osv, men väldigt tråkiga bidrag. Också den här blir väldigt enformig, den är för tätt packad och man vill inte sitta och lyssna på den.

Eva: Jag gillar den! Jag är förtjust i visslingarna i början och i att dte för en gång skulle är en kille som sjunger om hur han vill bli populär och ska försöka anstränga sig för att "du" ska bli förtjust i honom. Vanligtvis är det kvinnor som sjunger så. Jag hejar på Erik.

Publiken: "Jag har sett en del av eurovisionslåtarna från sveriges uttagningstävling, och jag tycker att Erik Saades låt är ett plagiat av Herreys låt \"Kall som is\".Men det är ingen som kommer ihåg den....Och följaktligen ingen annan som tycker som jag.Jag tycker inte heller om den."

"Jag hejar faktiskt på Eric Saade nästa lördag! Numret är i och för sig bättre än själva låten, men jag tycker ändå att det är det bästa bidraget ifinalen. Refrängen sätter sig på hjärnan och Saade är charmig :) (Jag tycker dock att Christian Walz skulle ha vunnit i år! Han gick inte vidare från deltävlingen men han hade en otroligt fin låt.)"


Pappas eget band: Grannen mitt emot

Hans-Åke: Skönt 60-talssound, texten som är skriven av Patrick Isaksson fungerar bra. Tummen upp!

Eva: Jag blir ibland irriterad på artister som är allt för förtjusta i att spela mysig relaaaxed musik om sommar och sol och sand. Pappas eget band har ibland lite hamnat i det facket för mig. Men inte nu! Den här får tummen upp och jag får höga förväntningar på det kommande albumet!


Elton John: Hello hello

Hans-Åke: Jag har ju gillat Elton John ända sedan 60-talet och tycker mig höra mycket av "det gamla Elton" i den här låten. Här emellan har hans röst låtit lite ansträngd men nu låter han hur pigg som helst. Tummen upp!

Eva: Elton John är en artist som jag aldrig riktigt haft en relation till. Och den här låten säger mig ingenting. Den är på inga vis hopplöst dålig, men går in genom ena örat och ut genom andra. Och eftersom vi tuffat till oss och inte ger mittimellan-betyg får det bli en tumme ner.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje