Hoppa till huvudinnehåll

Somalisk hälsovårdare årets flyktingkvinna

Årets flyktingkvinna Saido Muhamed
Årets flyktingkvinna Saido Muhamed Bild: Eva-Liisa Orupöld årets flyktingkinna 2011

Saido Mohamed har utsetts till årets flyktingkvinna 2011. Mohamed är specialhälsovårdare och hemma från Somalia.

Det är Finlands Flyktinghjälp som utser årets flyktingkvinna. Enligt Flyktinghjälpens styrelse har Mohamed imponerat med sitt långa och mångsidiga frivilligarbete. Mohamed har jobbat som frivillig bland annat i Somaliförbundet och i ungdomsföreningen Kanava nuoriso.

Styrelsen konstaterade också att Saido Mohamed på ett framgångsrikt sätt lyckats röra sig mellan olika kulturella kretsar och inspirerat många ungdomar som vill bevara sin mångfacetterade etniska identitet och samtidigt bli en del av det finländska samhället.

Mohamed är 36 år och växte upp i Mogadishu. Hon anlände till Finland i början av 1990-talet som 14-åring. Hon är verksam i Helsingfors.


(Av Anna Savonius)

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen