Hoppa till huvudinnehåll

Silversmedens trädgård

Silversmedens trädgård Bild: Svenska Yle/Strömsö strömsö,trädgård

Westers gård i Kimito har gamla anor. Förr fanns här kor i ladugården och sockerbetor på åkrarna. I dag är det form och färg som odlas. Silversmeden Gunilla Törnroos har förvandlat barndomshemmet till ett prunkande paradis.

Förebilden är de gamla klosterträdgårdarna där nytta och njutning samsades på samma jordlott. Också i Gunillas trädgård finns en sinnlig blandning av nyttoväxter, kryddörter och blommor.

Expert: Wivan Fagerudd

TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder
  • Sastmala-olyckan - skåpbilsföraren ville begå självmord

    Han påstår att han inte visste att han körde på en mopedbil.

    Polisinrättningen i Inre Finland säger i ett pressmeddelande att skåpbilsföraren som krockade med en mopedbil i Sastmala på lördag kväll, varvid två unga människor omkom, hade för avsikt att begå självmord. Den 35-årige mannen har i förhör sagt att han vill ta livet av sig genom att frontalkrocka med ett mötande fordon.

  • Muddrarna väntar på kölden

    Tjockare is behövs på Stadsfjärden i Vasa.

    Muddringen av mynningen av Toby å och vikbottnen av Södra stadsfjärden i Vasa har ännu inte kommit igång på allvar i år. Orskaen är det milda vädret. Nu hoppas man att kölden håller i sig.

Trädgård

Nyligen publicerat - Trädgård