Hoppa till huvudinnehåll

Bildkollage av polaroidbilder

Kollage av polaroidbilder
Kollage av polaroidbilder Bild: Svenska Yle / Strömsö polaroidbilder

Att sätta upp foton på väggen, direkt utan några fotoramar eller upphängningar, blir väldigt personligt och snyggt. Har man tillgång till polaroidkamera så blir känslan extra nostalgisk när bilderna får den kännspaka vita ramen och de varma färgerna och nyanserna. Har man ingen polaroidkamera går det att fixa det också!

Man kan sätta upp bilder lite hur som helst, här har jag valt att sätta upp bilderna i form av ett hjärta. Då blir det som en dubbel bonus nästan. På avstånd ser man formen på hjärtat och på nära håll de olika bilderna och detaljerna. För att få hjärtformen på ett enkelt sätt ska man tänka i rader, nästan som ett korsstygnmönster. Lite målartejp bakom bilderna och de hålls fint uppe på väggen.
- Camilla -

Material: Fotografier som du tycker om
Det här behöver du:

- Polaroidbilder eller helt vanliga foton
- Målartejp
- Tunn kartong
- Skärunderlag
- Skärkniv
- Linjal
- Blyertspenna
- MagnettejpRam för fuskpolaroidfoton
1. Har man ingen polaroidkamera så går det att göra den kännspaka vita ramen och använda helt vanliga foton! Det blir som en passepartout nästan men måtten från polaroidfotot!
2. Skär till i tunn kartong (eller styvt vitt papper) i måtten 10,7 x 8,8 cm. (det är måttet på 600 filmen till polaroidkameran).Klipp till foton eller bilder så att de passar i ramen
3. Sen är det dags för själva bildrutan. Mät i övre, vänstra och högra kant 6 mm. Den nedre kanten ska vara bredare och är 2,3 cm bred. Rita ut med linjal och skär ut ”fyrkanten”. Nu har du en ram som ser ut precis som polaroidens vita kant.
4. Klipp till vanliga foton så de passar in i ramen. Det går också att använda andra roliga bilder. Jag använde mig att reklamfoton från en bordskalender.Fäst bilderna
5. Fäst bilden med tejp eller om du vill ha bilden t.ex. på kylskåpet går det att använda en magnetremsa som fästs bakpå kartongramen, uppe och nere, och som också blir som en stödkant åt fotot och håller fast bilden.

Konst

Nyligen publicerat - Konst