Hoppa till huvudinnehåll

Författarinnans trädgård

Författaren Anna Gullichsens trädgård är som hämtad ur böckerna om Saga Blom


Ekarna kring Sjundeå prästgård ger den vackra trädgården behaglig skugga med sina väldiga kronor. De kunde vara hämtade ur böckerna om Saga Blom, flickan som upplever årstiderna i en trädgård som i mycket liknar den vid prästgården.

Anna Gullichsen
Likheten är ingen slump. Här huserar författaren Anna Gullichsen som skrivit de charmiga böckerna om Saga Blom, och som genom dem väckt trädgårdsintresse hos många barn.

Anna har en passion för gammaldags blommor,och de prunkande rabatterna fylls av härdiga trotjänare som aklejor, pioner och vallmo.

För Anna hör det till trädgårdsskötseln att också prata med blommorna - precis som Saga gör i böckerna.

Expert: Wivan Fagerudd

TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder Se så vacker vallmo
 • En signalflagga på toppen av kroppen

  Kort, långt eller inget alls - håret berättar vem du är.

  Vår identitet är något vi ständigt skapar, presenterar, visar för världen. I den processen spelar håret en viktig roll. När vi klipper, fönar, fuskar och färgar formar vi också vår identitet. Försöker få håret att berätta vem vi är – eller vill vara.

 • Sannfinländare fick anmärkning efter att ha stött könsneutrala äktenskap

  Tre riksdagsledamöter röstade mot ett gruppbeslut i frågan.

  Sannfinländarna har gett tre riksdagsledamöter en anmärkning för att de har brutit mot ett gruppbeslut. De tre, Arja Juvonen, Tiina Elovaara och Ville Tavio, röstade mot medborgarinitiativet som hade upphävt lagen om könsneutrala äktenskap.

 • Laukkanen knäckte OS-insatsen – utslagen i semin

  Mari Laukkanen blev åttonde i Lahtis.

  Mari Laukkanens VM-sprint tog slut i semifinalen. Finländskan hade inget att sätta emot när det smällde till i Lahtis, men gjorde ändå sitt bästa mästerskap. Hon blev åttonde i Lahtis.

Trädgård

Nyligen publicerat - Trädgård