Hoppa till huvudinnehåll

Förföriskt och imponerande med Akademat

I det här avsnittet av Akademat har Maria Hackzell beslutat sig för att lära pojkarna från Akademiska sångföreningen hur man tillreder mat som kan förföra och imponera. Ingen lätt uppgift med tanke på kockarna i köket.

Akademat var ett program som försökte koppla ihop Akademiska sångföreningens stela män med en ung skön Martha vid spisen.

I Maria Hackzells kök håller hon pli på killarna från Akademiska sångföreningen, som inte verkar ha stått framför spisen tidigare i sina liv.

Markus Perret och Kim Groop får båda i uppgift att göra mat som kan förföra . Frågan är vad potentiella flickvänner skulle säga när de såg killarnas getostsmörgåsar. Att den enkla chokladkakan skulle gå hem hos det motsatta könet är däremot en självklarhet.

Maria påpekar att det är viktigt att tillreda lätt och vacker mat om man vill vinna kvinnors hjärtan och passar på att läsa ett stycke om Casanovas matlagningstips.

I det andra klippet skall killarna göra mat som också kan imponera på moster och svärmor. Det blir exotisk wok, trots att grabbarna saknar korven. Och till efterrätt tranbär med kinuski.

Och könsrollerna utmanas inte här heller. Pojkarna käbblar och Maria Hackzell fnissar och tar ansvar för alla rätter.

Text: Ida Fellman

Tv-mat och mat-tv

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.