Hoppa till huvudinnehåll

Akademat kockar vegemat

Akademens killar tänker fly när de hör att de skall kocka helt vegetarisk mat. Det krävs mycket tålamod från marthan Maria Hackzells sida för att vegewoken och kokosplättarna skall bli klara.

Den inbillade gästen som skall besöka Akademat är vegan, och äter således inget från djurriket, inte ägg, mjölk eller ens gelatin. Detta mottas med löje av Markus Perret.

Huvudrätten är vegewok med massor av grönsaker, bl.a. vitkål, zucchini och paprika. Till woken bjuder man risnudlar.

Pojkarna tjafsar och käbblar som vanligt med Maria Hackzell. Men vi får höra en pigg version av Uti vår hage: "uti vår mylla där växer det mat, ta fram din wok"

Till efterrätt blir det plättar gjorda på kokosmjölk med rårörda bär.

Text: Ida Fellman

Tv-mat och mat-tv

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet