Hoppa till huvudinnehåll

De bästa hockeyfilmerna

Bild: availableimages.com hockeyfilm

Hockey-VM är här. Dags att ladda upp med de bästa hockeyfilmerna. Vi bjuder på en topp-trea.

3. Mystery, Alaska (1999)

Några hockeyspelare på hobbynivå i Alaska får chansen att möta NHL-laget New York Rangers. Russel Crowe spelar lagkapten och Burt Reynolds spelar tränare.

2. Slapshot (1977)

Minor League Hockey-laget Charlestown Chiefs försöker blir mer populära genom våld. Därför anlitar spelande tränare Dunlop (Paul Newman) de extremt våldsamma The Hanson Brothers. En trio som slår allt från motspelare till domare och till och med publiken.

1. Miracle (2004)

Den verklighetsbaserade filmen om USA:s OS-hockeylag som mot alla odds vann guld mot storfavoriten Sovjetunionen. Händelsen kallas i folkmun för Miracle on Ice. Kurt Russell spelar lagets tränare Herb Brooks.

Nyligen publicerat - X3M