Hoppa till huvudinnehåll

Mat och liv med Vivi-ann Sjögren

Viv-ann Sjögren förvandlar det mesta till mat. Hon friterar maskrosknoppar i Esbo och kockar havsdjur i Andalusien.

Vivi-ann Sjögrens författarskap har inspirerats av resor och främmande kulturer. Och det är främst maten i de olika kulturerna som får en stor roll i henners böcker.

Flera platser har gett Sjögren, vad hon kallar, parallella hem. Hon låter läsaren ta del av dessa platser i sina böcker.

Christine Saarukka börjar sin resa med Vivi-ann i Esbo där Vivi-ann plockar av vårens underbara vilda grödor. Hon plockar nässlor och maskrosknoppar. Nässlorna använder hon som spenat och maskrosknopparna friterar hon.

Så reser Christine Saarukka och Vivi-ann ner till Andalusien. Där får Christine smaka och njuta av matkultur.

Text: Ida Fellman

Tv-mat och mat-tv

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet