Hoppa till huvudinnehåll

Portugalbeslut dröjer

Jutta Urpilainen
Jutta Urpilainen jutta urpilainen

Finlands linje i frågan om ekonomiskt stöd till Portugal har blivit en, om möjligt, ännu mer svårlöst historia.

Riksdagens stora utskott kommer antagligen inte att kunna behandla frågan i dag utan får vänta till fredag.

Socialdemokraterna upprepar sina krav om den privata sektorns ansvar och inväntar regeringssonderaren Jyrki Katainens fortsatta initiativ. Den socialdemokratiska riksdagsgruppens ordförande Eero Heinäluoma vill ha en linje som håller också framöver.

Sannfinländarna säger fortsättningsvis nej till stödpaketet. Enligt partiordförande Timo Soini kan det få konsekvenser för partiet med tanke på regeringsförhandlingarna, men han vill inte vända kappan efter vinden.

Centern har däremot meddelat att partiet motvilligt stöder paketet i stora utskottet, medan De gröna säger sig jobba för att paketet och den permanenta stödmekanismen ska godkännas av en majoritet i stora utskottet.

EU-ministrarnas Ecofin-möte börjar på måndag och före det borde Finlands linje vara klar.

Läs också: Centern ger grönt ljus, SDP tvekar

Läs också: Bollen nu hos riksdagsgrupperna
(Av Maria von Kraemer)

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes