Hoppa till huvudinnehåll

Små klumpar från underlivet efter sex

Hej, jag skulle vilja fråga ifall det är farligt att det kommer ut som små klumpar efter man haft sex ur underlivet. Det är inte riktigt klumpar utan det ser ut som kokos. Är orolig ifall det kan vara något farligt.

Sexualterapeut Suss Åhman svarar:

Efter att man haft samlag så att det kommit sperma eller sädesvätska in i slidan kommer det mesta oftast ut rätt så snabbt. Ibland kan det hända att det kommer lite åt gången och om sperman torkat lite inne i slidan kan det komma ut som klumpar.
Om det ser mera ut som kokos, är väldigt torrt eller grynigt eller har någon konstig färg som alldeles vitt till exempel skulle jag nog överväga att fara och kolla att det inte är frågan om någon infektion. Det lönar sig att kolla upp, fast bara för säkerhetens skull.

Läs också